Kreatív nyári tábor az Örösgyöngy szervezésében

Az Örösgyöngy Kreatív Klub idén 2 turnusban 34 sajóörösi gyerek számára tartott kreatív nyári tábort.
Az Alapítványunk által beadott "Ön Választ, Mi segítünk" pályázatnak köszönhetően 200.000 Ft-ot fordíthattak az alapanyagok beszerzésére. Ez az összeg lehetőséget teremtett arra, hogy számos érdekes és változatos technikát sajátíthattak el a gyerekek. 
A Kreatív Klub tagjai a napokat úgy tervezték meg, hogy a napi kézműveskedés mellett mindig volt egy környékbeli séta is, valamint valamilyen közös játék. 
A visszajelzések alapján a tábor nagyon jól sikerült. Ízelítőül pár fotó. 
A tábor beszámolók további képekkel a lenti linkeken érhetők el.



A gyerekeknek különféle kreatív kézműves technikákat tanítottak, többek között volt dekupázs, képkészítés a természetben fellelhető anyagokból, karkötőkészítés, kavicsfestés, üvegfestés, levendula-baba készítés, szamóca varrás. A kirándulásaik során megnézték a Törökmogyorófát, ellátogattak a Berkes tanyára, ahol sok háziállattal találkoztak a gyerekek. Illetve egy helyi hangszerkészítő, fafaragó, szobrász, festőmesterhez Varga Balázshoz is ellátogattak a hét során.
Lazításként tornáztak, szójátékoztak, ország-városoztak, társasjátékoztak.

A hetet a nagyok üvegfestéssel kezdték, ebéd előtt megnézték a Törökmogyorófát, majd babát és szamócát varrtak. Kedden a hangszerkészítő Varga Balázshoz látogattak el, utána levendula zsákokat és babákat készítettek. Szerdán a gáton és a bicikliúton sétáltak, ahol mezei virágcsokrot is szedtek, majd origami teknőst készítettek. Csütörtökön a nagyobbak is kilátogattak a Berkes tanyára, ahol számos háziállattal találkoztak, majd mandala technikával ismerkedtek meg. Pénteken az utolsó napon növényi termésekből készítettek képet és barátságkarkötőt fontak.

Nagyon köszönjük az Örösgyöngy tagjainak az áldozatos munkájukat! Bízunk benne, hogy jövőre is megszervezik a tábort!

Köszönjük az Önkormányzatnak a terem biztosítását, a tanyasi kirándulásról történő visszaszállítást, a felajánlott ajándékokat, nasikat. Illetve köszönjük minden kedves Szülőnek és Nagymamának, akik valamilyen formában hozzájárultak a gyerekek ellátásához, valamint kreatív anyagokkal gyarapították az Örösgyöngy alapanyag készletét.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mi készüljön a levendulából?

Sikeresen zárult a IV. Egészség- és Sportnap

Elkezdődött a Mezítlábas Mászkáló építése