Útnak indul a Kerek Rét!

Még friss, még ropogós, még csak ízlelgetjük, de már most nagyon boldogok vagyunk, hogy itt van, hogy létrehoztuk, hogy belevágtunk: hosszas tervezgetés után elindul "világhódító" útjára a Sajóörösi Kerek Rét Alapítvány!


Mik a céljaink?


Közösségépítés


Szeretnénk összefogni és támogatni a településen élő gyermek, ifjúsági és felnőtt közösségeket,  számukra programokat szervezni, közösségi tereket, klubhelyiségeket kialakítani. Elő kívánjuk segíteni az alapcélokhoz kapcsolódó belföldi és nemzetközi kapcsolatok, csereprogramok, közösségi kezdeményezések megvalósítását, működtetését és támogatását.


Oktatás, nevelés, információbővítés

Az Alapítvány működése során meg kívánja teremteni azokat az oktatási, nevelési, működési formákat, amelyek a kisgyermekkortól felnőttkorig biztosítják a felnövekvő nemzedék művészeti, kulturális nevelésének lehetőségeit. Ennek érdekében támogatjuk a közművelődési tevékenységeket, és közösségi rendezvényeket, sportprogramokat szervezünk és bonyolítunk le.


Igyekszünk felhívni a figyelmet az egészségmegőrzésre különböző rendezvények, programok szervezésével és lebonyolításával. Mivel az információáramlás napjainkban nagyrészt az online térbe tolódott, így célunk a digitalizáció elősegítése, (City app, sajóörösi honlap fejlesztése, social media felületek kezelése), okosfalu kiépítésének támogatása, a településen élők informatikai oktatása, képzése.


Természetvédelem


Kiemelten kezeljük a település területén őshonos növények, állatok élőhelyvédelmét, a természeti értékek védelmét, a tájvédelmet. Célunk a település zöld felületeinek növelése, a meglévők gondozása; a természetes környezet védelme; ismeretterjesztő, a környezet- és természet-tudatosságot, valamint a fenntartható fejlődést szolgáló kiadványok, könyvek készítése, kiadása; szemléletformáló, szakmai információkat közvetítő honlapok készítése, üzemeltetése; környezeti nevelési célú programok, előadások, rendezvények szervezése, lebonyolítása.


Sajóörös ismertté tétele

Szeretnénk, ha Sajóörös nevét nem csak a környéken élők ismernék, ezért műemlékeink, hagyományaink védelme, kapcsolódó rendezvények szervezése, támogatása, lebonyolítása szintén szerepel a céljaink között. Az Önkormányzattal együttműködve segíteni kívánjuk a falusi turizmus (idegenforgalom) fejlesztését, egy tájház létrehozását.

Kulturális, ifjúsági és turisztikai együttműködést tervezünk Sajóörös testvértelepülésével.


Bízunk benne, hogy céljaink eléréséhez megtaláljuk a megfelelő támogatókat, és sikerül majd bevonnunk a település apraját és nagyját, hogy közösségünk ereje tovább növekedhessen!




TUDTAD?
A  „Kerek Rét”
Sajóörös egyik külterületének a megnevezése.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mi készüljön a levendulából?

Sikeresen zárult a IV. Egészség- és Sportnap

Elkezdődött a Mezítlábas Mászkáló építése